Optrekkend vocht bestrijden?

Heeft u een ouder huis met enkelsteens gemetselde muren? Dan kunt nogal eens last hebben van optrekkend vocht. In dit artikel leest u hoe u optrekkend vocht kunt bestrijden.

In de periode dat uw huis gebouwd werd, maakte men gebruik van gemetselde trapfunderingen. Die zijn poreus, waardoor water naar boven kan trekken en er kans is op optrekkend vocht.

Schimmels, vocht, loslatend stucwerk, problemen in de constructie, een onbehaaglijke sfeer en een ongezond leefklimaat zijn het gevolg.

optrekkend vocht bestrijdenOptrekkend vocht bestrijden?

Dé oplossing om optrekkend vocht te bestrijden is door de muren te injecteren met een speciale waterdichte vloeistof. Zou u alleen de buitengevel isoleren, dan kan het vocht alsnog via de onderkant uw muur intrekken. De waterdichte vloeistof zorgt voor de eerste waterdichte laag om optrekkend vocht te bestrijden. 

onze oplossing
Waterdichte fundering

Wij gaan nog verder dan dat. Naast dat we de bouwmuren injecteren tegen optrekkend vocht, graven we de fundering net wat verder uit dan standaard gedaan wordt. Daar zorgen we voor een extra isolerende en waterdichte laag waarmee we de fundering waterdicht maken.

Drainage en afwerking

Ook leggen we een drainagesysteem aan, zodat het water snel afgevoerd wordt als het regent. Als laatste stap brengen we een geïsoleerde kantplank aan. Dit is een mooi afgewerkte plaat met een isolerend effect. Om het echt af te maken brengen we ook een nieuwe pleisterlaag aan op uw buitengevel. 

Laat u het optrekkend vocht door ons bestrijden, dan zorgen wij ervoor dat u:
  • Geen last meer heeft van optrekkend vocht
  • ​In een comfortabel en gezond binnenklimaat leeft
  • Een prachtig vernieuwde buitengevel krijgt die er weer jaren tegenaan kan

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak. We komen graag bij u langs om u de mogelijkheden te laten zien.