Vochtproblemen in oude huizen

Heeft u een ouder huis met enkelsteens gemetselde muren? Dan kunt nogal eens last hebben van vochtproblemen, koude muren en optrekkend vocht. Dit is een typisch probleem van oude huizen.

In de periode dat uw huis gebouwd werd, maakte men namelijk gebruik van gemetselde trapfunderingen. Die zijn poreus, waardoor water naar boven kan trekken en er kans is op optrekkend vocht. Schimmels, vocht, loslatend stucwerk, problemen in de constructie, een onbehaaglijke sfeer en een ongezond leefklimaat zijn het gevolg.

vochtproblemen in oude huizenHoe ontstaan vochtproblemen in oude huizen

Vochtproblemen ontstaan op het punt in de muur waar warm en koud elkaar tegenkomen. Dit noemen we het dauwpunt. Als u alleen maar de binnenkant van uw woning isoleert, ligt het dauwpunt meer naar binnen. Waar de isolatie is aangebracht is het namelijk het warmst, en het vocht dat via de buitenkant en onderkant van de muur naar binnen trekt, is koud. Het vochtprobleem ontstaat dus dicht bij waar u leeft, aan de binnenkant van de muur. 

Het isoleren van de buitengevel is dus veel belangrijker dan binnen isoleren!
Buitengevelisolatie is de oplossing
Buitengevelisolatie als oplossing voor uw probleem

Als u de buitengevel isoleert, dan brengt u het warmste punt helemaal naar de buitenkant van uw muur, en het dauwpunt dus ook. Het resultaat is een comfortabel en gezond binnenklimaat. En niet onbelangrijk, geen ijskoude muren meer.

Bij buitengevelisolatie wordt de buitenkant van uw woning ook nog eens afgewerkt met een mooie sierpleister, waardoor uw huis er weer als nieuw uitziet.

Onze totaaloplossing voor vochtproblemen in oude huizen:

Wij zijn specialist op het gebied van isolatie en oude en monumentale panden, dus uw karakteristieke oudere woning is bij ons in goede handen. 

- Buitengevelisolatie
- Buitengevels naar wens afwerken
- Fundering ontgraven
- Bouwmuren injecteren
- Fundering waterdicht maken
- Drainage aanleggen
- Aanbrengen van geïsoleerde kantplank
- Gevels afwerken met sierpleister

Bent u nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak. We komen graag bij u langs om u de mogelijkheden te laten zien.